Reklama
  • Czwartek, 28 marca 2013 (13:08)

    Odchudza, poprawia kondycję. Jest dostępna pod różnymi postaciami. Każda z nich ma inne właściwości.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 marca 2013 (13:05)

    Odmładza umysł i ciało - jednogłośnie polecają go lekarze i dietetycy. Chwalą go także kosmetyczki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 marca 2013 (13:00)

    „Kipi kasza, kipi groch, lepsza kasza, niźli groch” śpiewają dzieci w przedszkolach. I mają dużo racji! Jednak gotowanie kaszy to nie kaszka z mleczkiem. Każdy rodzaj wymaga innego traktowania. Jakiego?

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 marca 2013 (12:32)

    Choć są maleńkie, znacząco zmieniają smak potrawy. Kiełki mają też mnóstwo witamin i minerałów, dlatego warto dodawać je... do czego się tylko da!

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 marca 2013 (12:30)

    O tej porze roku każdy organizm – kobiety, mężczyzny, a szczególnie dziecka – może być osłabiony. Dlatego to dobry moment, by zatroszczyć się o siebie!

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 26 marca 2013 (15:09)

    Najważniejszy posiłek dnia. Każdy z nas słyszał w dzieciństwie, że bez niego nie wolno wychodzić z domu. A dlaczego śniadanie jest takie ważne?

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 26 marca 2013 (15:07)

    Przedwiośnie, które już wkrótce się zacznie, to niełatwy okres dla naszego organizmu. Bylibyśmy w lepszej formie, gdyby zimą udało nam się stosowań do zaleceń organizatorów kampanii „5 porcji warzyw, owoców lub soku”. Nie jest jednak za późno na zmianę menu. Witaminy i sole mineralne dodadzą nam energii i będą sprzyjać zwiększonej aktywności na świeżym powietrzu. Bez nich nie unikniemy syndromu wiosennego przesilenia. Jak zawsze, trzeba

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 26 marca 2013 (15:06)

    Płatki owsiane lokują się na 3. miejscu listy najzdrowszych potraw świata.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 26 marca 2013 (15:05)

    Przeciwutleniacze to substancje niszczące wolne rodniki, będące przyczyną starzenia się organizmu i zmian nowotworowych. Bogatym źródłem przeciwutleniaczy są granaty. Badania laboratoryjne amerykańskich uczonych dowiodły, że ekstrakt z tych owoców hamuje rozwój komórek nowotworowych piersi i prostaty.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 26 marca 2013 (15:00)

    Trwa krótko i zwykle sobie z nim radzimy. Ale gdy dokucza za długo, może być sygnałem alarmowym.

    Czytaj więcej Komentarzy:0