Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Warto wprowadzić ją do jadłospisu zamiast ziemniaków, makaronu czy ryżu. Dania z egzotycznych bulw (zwanych również maniokiem) zaleca się przede wszystkim osobom z problemami jelitowymi, a zwłaszcza ze zdiagnozowaną nietolerancją glutenu. Wśród pań delektujących się daniami z białej kaszy powinny się także znaleźć chore na schorzenia autoimmunologiczne, bo często ich źródłem jest nieprawidłowe trawienie i związane z nim nieszczelne jelito.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (13:00)

    Zmniejsza apetyt, poprawia spalanie tłuszczu, ma więcej witaminy C niż cytryna. Papryka jest jedynym warzywem, które w trakcie gotowania, pieczenia oraz suszenia nie traci całej cennej witaminy. Regularnie jedzona obniża ryzyko parkinsona. Ma mało kalorii (1 papryka to ok. 32 kcal) i zawiera dużo błonnika. Papryka czerwona ma najwięcej wita miny A – w porównaniu z pozostałymi rodzajami papryki. Powinny ją jeść przede wszystkim osoby, które dbają o wzrok, skórę i mają k

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (13:00)

    Orientuj się! Chcesz na bieżąco śledzić dane o jakości powietrza z automatycznych stacji pomiarowych funkcjonujących w ramach Państwowego Monitoringu Środowiska (PMŚ)? Pobierz darmową aplikację na Android „Jakość powietrza w Polsce”.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Ten aromatyczny napar ma wiele zalet. Odmładza, wyszczupla, orzeźwia. Masz do wyboru kilka gatunków o różnych smakach i właściwościach.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (13:00)

    Aby poprawić krążenie krwi, możesz wykorzystywać domowe sposoby.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (11:05)

    Nie gardź fasolą. Sprawdź, czemu pożywne i tanie ziarna powinny być podstawą twojej diety!

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (11:05)

    Warto czasem urozmaicić dietę o ten egzotyczny owoc, bo stanowi on prawdziwe bogactwo antyoksydantów. Dostarcza dużo witaminy C i A, wspomagających regenerację tkanek skórnych i zwalczających wolne rodniki. Zawiera też mnóstwo błonnika. Jest więc sprzymierzeńcem tych, co na diecie. Szybko zaspokaja głód, a do tego usprawnia oczyszczanie jelita grubego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (11:00)

    Od 1 września ubiegłego roku osoby po 75. roku życia mają prawo do bezpłatnych leków. Warunkiem ich otrzymania w aptece jest okazanie recepty ze specjalnym kodem S, na której znajduje się numer PESEL i data urodzenia pacjenta. Recepta może zostać wypisana najwcześniej w dniu ukończenia 75. roku życia. Wybierając się na wizytę, zabierzmy dokument potwierdzający tożsamość, np.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (11:00)

    Mojej znajomej w różnego rodzaju bólach pomaga nalewka bursztynowa. Jak ona działa? Katarzyna z Gdańska

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (13:05)

    Właściwości glinki cenione były już w starożytności, ale i dziś cieszy się ona dużą popularnością. Na rynku dostępne są glinki kaolinowe w różnych kolorach (zielonym, czerwonym, żółtym i białym). Barwa jest jedynie wynikiem zażelazienia, poza tym ich skład jest taki sam. W glince kaolinowej oprócz krzemionki i glinu znajduje się wiele ważnych dla życia człowieka pierwiastków, m.in. magnez, potas, żelazo, sód i lit. Moc glinki związana jest z j

    Czytaj więcej Komentarzy:0