Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Dla kogo obiad z tapioką?

Reklama

Warto wprowadzić ją do jadłospisu zamiast ziemniaków, makaronu czy ryżu. Dania z egzotycznych bulw (zwanych również maniokiem) zaleca się przede wszystkim osobom z problemami jelitowymi, a zwłaszcza ze zdiagnozowaną nietolerancją glutenu.

Wśród pań delektujących się daniami z białej kaszy powinny się także znaleźć chore na schorzenia autoimmunologiczne, bo często ich źródłem jest nieprawidłowe trawienie i związane z nim nieszczelne jelito.

Na żywo

Zobacz również

  • Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo jedzeniem – mawiał Hipokrates. Sprawdźmy, czy potrawy... mogą zastąpić leki? więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.